Souhrn událostí uplynulého dne – 4. 5. 2016

Blíží se doba senosečí. Díky aplikaci se do záchrany srnčat může zapojit každý

Květen a červen jsou měsíce, kdy zemědělci vyrážejí posekat své louky. A jsou to také měsíce, kdy na loukách srny vyvádějí mláďata. Chránit srnčata před posečením je vcelku snadné – stačí se den dva před sečením loukou projít. Problém bývá v koordinaci mezi zemědělci, myslivci a dobrovolníky.

SZPI uložila pokuty prodejcům za antibiotika v medech

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) informuje, že v rámci prvoinstančního rozhodnutí uložila pokuty prodejcům medů společnosti Včelpo s.r.o., u kterých laboratorní analýza prokázala přítomnost reziduí antibiotik.

Škody na vinicích kvůli mrazům přesáhnou miliardu korun

Škody na vinicích na jižní Moravě jsou větší než se původně čekalo, někde zmrzlo až 80 procent vinné révy. Celkem za letošní rok přesáhnou podle hejtmana a předsedy rady Vinařského fondu Michala Haška (ČSSD) a odhadů Svazu vinařů miliardu korun. Nejvíce postižené jsou vinice kolem Bzence a na Znojemsku.

Společnost Hamé nabídne širší sortiment pokrmů bez lepku

Kunovický výrobce potravin Hamé rozšiřuje nabídku výrobků bez lepku. Jde o masové konzervy, paštiky, pomazánky, hotová jídla, kečupy i hotové omáčky, které budou označeny speciálním bezlepkovým logem s modrým přeškrtnutým klasem.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info