Souhrn událostí uplynulého dne – 5. 5. 2016

SVS nařídila stáhnout z trhu sýr obsahující nebezpečnou baktérii

Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z trhu francouzský sýr Roquefort. Obsahoval totiž bakterii Escherichia coli, která produkuje nebezpečné Shigatoxiny. Výrobek v České republice distribuoval řetězec Makro.

Loňské sucho oslabilo dřeviny a otevřelo dveře škůdcům lesa

S následky sucha, které loni postihlo Česko, se budou lesy vyrovnávat nejen celý letošní rok, ale i v dalších letech. Suchem a přísušky slabené lesní porosty totiž poskytují vhodné podmínky jak pro vznik gradace podkorního hmyzu, tak pro rozvoj a šíření kořenových hnilob.

Včelaři budou moci získat v následujících 3 letech 232 milionů

Včelaři dostanou v dotacích v následujících třech letech 232 milionů korun, plánuje ministerstvo zemědělství. V uplynulých třech letech mohli získat 195 milionů, rozpočet programu tak vzroste o necelou pětinu. Polovina peněz bude z českého rozpočtu, zbytek z evropských peněz.

Přes 2,1 miliardy korun z EU na ochranu proti povodním a na lepší využití odpadů

Ministerstvo životního prostředí dnes schválilo 393 projektů zaměřených na vybudování či zlepšení zařízení pro sběr, třídění a úpravu odpadů, na odstranění starých ekologických zátěží a protipovodňová opatření. Žadatelé z řad obcí, měst, dobrovolných svazků obcí, a další si tak rozdělí 2,1 miliardy korun.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info