Nový certifikát CEPA pomáhá v potravinářství zefektivnit boj proti škůdcům. V Česku je prvním držitelem firma Impest Control

Společnosti podnikající v segmentu Desinfekce, Desinsekce, Deratizace (DDD) mohou nově získat mezinárodní certifikáty CEPA, které deklarují efektivnost ochrany proti škůdcům v provozech. V Česku je historicky prvním držitelem certifikátu firma Impest Control, která vyvinula nový systém ochrany. Bureau Veritas je v tuzemsku jediným oprávněným poskytovatelem certifikace CEPA.

Impest Control zavádí nový systém ochrany před škůdci

„Výrobci a zpracovatelé potravin po nás vyžadují nejen vyšší kvalitu, ale stále častěji i standardizaci v ochraně před škůdci. V reakci na tyto požadavky jsme vyvinuli úplně nový systém, kterému říkáme Integrovaná ochrana před škůdci neboli IOŠ,“ říká Alexander Nerandžič, jednatel Impest Control. Systém je založen na moderní koncepci prevence výskytu škůdců, na pravidlech bezpečnosti potravin a analýze rizik. „Řešení, které jsme vyvinuli, nám výrazně pomohlo projít náročným certifikačním procesem. Jsme tak první firmou v Česku, která získala certifikát CEPA,“ dodává Nerandžič.

Certifikovaná ochrana dle nové normy ČSN

Náročnost firem podnikajících v potravinářském průmyslu potvrzuje také inspekční a certifikační společnost Bureau Veritas. „Potravináři jsou nejnáročnější klienti. V každé potravinářské normě je ochrana před škůdci výslovně definována a také důsledně sledována dohledacími úřady i auditory. Podnikatelé z tohoto segmentu mají nyní oporu v nové normě ČSN EN 16636, která vzešla v platnost na konci roku 2015. Stala se nám vodítkem pro certifikaci CEPA, kterou poskytujeme v České republice jako jediní,“ uzavírá za Bureau Veritas obchodní ředitel Aleš Podrazil.

 O společnosti Impest Control s.r.o.

Impest Control s. r. o. byla založena v roce 2014. Firma staví na moderních postupech, prevenci a komunikaci ze zákazníkem. Náš tým dnes tvoří 10 středně a vysokoškolsky vzdělaných lidí. Hovoříme i anglicky, naši provozní papírovou dokumentaci vedeme standardně česko - anglicky tak, aby byla srozumitelná i zahraničním klientům a auditorům. Investujeme do vzdělávání a nových pracovních postupů, jako například likvidace živočišných odpadů kompostéry nebo čištění vzduchu od patogenů a zápachů speciální nano technologií.

Přímo na zakázce zpracováváme všechna data i elektronicky. Technici jsou vybaveni mobilní technikou, aby klient obdržel naše elektronické reporty do 2 minut od ukončení inspekce. Reporty jsou i elektronicky archivovány. Plánování a řízení zakázek se děje také elektronicky v plánovací aplikaci Fleetmatics Work. V každém okamžiku víme, v jakém stavu je plnění zakázky a dokážeme tak využívat naše kapacity dle potřeb klientů za výhodných podmínek.

O společnosti BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o.

Od března 2015 je Bureau Veritas schválena jako CEPA certifikační orgán, v ČR je schválena od 11. 1. 2016.

Certifikační a inspekční společnost BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o. je součástí mezinárodní skupiny Bureau Veritas, která je lídrem celosvětového certifikačního trhu a poskytuje komplexní služby v oblastech kvality, hygieny, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, životního prostředí a společenské odpovědnosti. Důvěryhodnost společnosti podtrhuje tradice a dlouholetá zkušenost sahající až do roku 1828. Celosvětově působí společnost Bureau Veritas ve 140 zemích, kde má síť 930 kanceláří a 330 laboratoří. Téměř 66 tisíc zaměstnanců Bureau Veritas poskytuje služby více než 400 tisícům klientů. Na území České republiky je Bureau Veritas zastoupena již více než 100 let a zaměstnává více jak 100 profesionálů. Mezi hlavní služby, které v

České republice poskytuje, patří: certifikace systému managementu a výrobková certifikace, technické inspekce v průmyslu, periodické kontrolní služby provozovaných zařízení včetně outsourcingu BOZP (PO) a životního prostředí, kontrolní činnosti ve stavebnictví, služby v oblasti lodního průmyslu, kontrolní služby pro finanční sektor, inspekce potravin a zemědělských komodit, školení a vzdělávání. Služby nejsou zaměřeny na vybraná odvětví nebo tržní segmenty, ale jsou poskytovány napříč odvětvími, bez ohledu na rozsah či charakter.

Kontakt:

 Impest Control s.r.o. Alexander Nerandžič - jednatelTel.: +420 777 347 018

alex.nerandzic@impest.cz

 Bureau VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o.Miroslava Jůnová – Marketing Manager Tel.: +420 210 088 211

miroslava.junova@cz.bureauveritas.com

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info