Oslavy 70. výročí značky ZETOR jsou v plném proudu. Během května je navštívily tisíce lidí, nyní se přesouvají do zahraničí

Sérii akcí Měsíc se ZETOREM, jimiž v květnu brněnský výrobce traktorů zahájil letošní oslavy 70. výročí své značky, odstartovala tradiční přehlídka současných strojů ZETOR TRACTOR SHOW určená zákazníkům a obchodním partnerům. Oslavy vyvrcholily v sobotu 21. května setkáním pro veřejnost a zaměstnance společnosti v areálu ZETOR TRACTORS a.s. a otevřenou expozicí ZETOR GALLERY v rámci Brněnské muzejní noci. Na všechny zmíněné akce dorazilo celkem 5000 návštěvníků.

„70. výročí je významná událost v historii naší firmy, o to více nás těší, že se tolik lidí rozhodlo ji s námi sdílet. Je vidět, že značka ZETOR není atraktivní pouze pro zákazníky, ale zůstává srdcovou záležitostí i pro mnohem širší okruh lidí bez ohledu na zaměření či věk. Děkujeme všem, kteří nás podporují na cestě k budoucnosti,“ říká Margaréta Víghová, ředitelka Úseku korporátní komunikace v ZETOR TRACTORS a.s.

Letošní oslavy 70. výročí značky ZETOR zahájila ZETOR TRACTOR SHOW určená českým a slovenským zákazníkům a obchodním partnerům. Tradiční roadshow, během níž ZETOR představuje své aktuální produktové portfolio, bude od června pokračovat ve své cestě do dalších zemí – Německa, Maďarska, Litvy, Polska, Francie, Velké Británie a dalších.

Vrcholem série akcí připomínajících 70. výročí značky ZETOR byl Den se ZETOREM. Tisíce dospělých i dětských návštěvníků se v sobotu 21. května sešly v areálu společnosti ZETOR TRACTORS v Brně-Líšni, aby se zábavnou formou seznámily s historií i budoucností legendárních traktorů, zasoutěžily si v nejrůznějších disciplínách a vyzkoušely si na vlastní kůži, jaké to je, řídit traktor.

ZETOR také během sobotní akce obdržel netradiční dárek – speciální sud piva – od Pivovaru Radegast. „Stejně jako pivo Radegast je ZETOR součástí života lidí na Moravě, patří k tvrdé práci a je tady pro ty, kteří se nebojí překonávat překážky. Má mnoho společného i s ochráncem Moravy bohem Radegastem, je symbolem síly a nezdolnosti,“ vysvětlil ředitel pivovaru Radegast Ivo Kaňák. 

Sobotní program pro veřejnost pokračoval až do půlnoci – navázala na něj totiž Brněnská muzejní noc, které se již potřetí zúčastnila ZETOR GALLERY. Nadšenci do historie traktorů si tak mohli během celého večera prohlédnout rozsáhlou expozici historických i soudobých modelů traktorů, a to včetně designového konceptu traktoru budoucnosti navrženého slavným designérským studiem Pininfarina.

Další akce připomínající 70. výročí značky ZETOR budou pokračovat až do podzimu a kromě České republiky se budou konat také ve všech dalších zemích, kde značka ZETOR působí (Německo, Polsko, Velká Británie, Francie, BENELUX a další).

U příležitosti oslav 70. výročí své existence přichystal ZETOR TRACTORS a.s. také speciální logo, webovou prezentaci k historii značky a online soutěž o hodnotné ceny. Více informací o soutěži a historii značky naleznete na www.zetor70.cz.

O společnosti ZETOR TRACTORS a.s.

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. je výrobcem traktorů ZETOR. Vlastníkem společnosti je od roku 2002 slovenská společnost HTC holding a.s. Výrobní kapacita je soustředěna v Brně-Líšni a v současnosti společnost zaměstnává přes 700 lidí. V zahraničí je ZETOR zastoupen pěti dceřinými společnostmi (afilacemi) ve Velké Británii, Francii, Německu, Polsku a v Severní Americe. Z celkové produkce jde 85 % na export. Vedle ČR a SK patří mezi tradiční trhy Polsko, Litva, Irsko, Německo, Velká Británie, Francie, USA, Bulharsko a další.

V letošním roce slaví značka ZETOR 70 let od svého vzniku. Za dobu své existence prodala více než 1,3 milionu traktorů do 136 zemí světa. Zákazníkům ZETOR nabízí ideální poměr kvality a ceny produktů. Díky vlastnímu výrobnímu a vývojovému centru v Brně jsou traktory neustále inovovány, a poskytují tak zákazníkům tu nejlepší kombinaci síly a výkonu motoru, jednoduchého účelného provedení a vynikající provozní efektivity. Portfolio značky ZETOR v současné době zahrnuje čtyři modelové řady traktorů (MAJOR, PROXIMA, FORTERRA a CRYSTAL), plánuje se rozšíření na šest modelových řad. V roce 2015 představil ZETOR TRACTORS a.s. designový koncept ZETOR by Pininfarina, který bude postupně aplikován na všechny modelové řady. Kromě traktorů společnost vyrábí a prodává také samostatné motory a traktorové komponenty. V nabídce jsou mj. dvě řady čelních nakladačů ZETOR SYSTEM a originální oleje značky ZETOR. ZETOR poskytuje také služby v oblasti servisu a prodeje náhradních dílů a je schopný zajistit dodání žádaných komponentů po celém světě.

Podrobnější informace o značce ZETOR a jejích produktech naleznete na:

http://www.zetor.cz

www.zetorbypininfarina.cz

www.zetor70.cz

Sledujte ZETOR TRACTORS také na sociálních sítích:

Facebook:

https://www.facebook.com/zetor/?fref=ts

Twitter:

https://twitter.com/zetortractors

LinkedIn:

https://www.linkedin.com/company/zetor-tractors-a-s-

Kontakt pro další informace:

Alexandr Kuchař, ZETOR TRACTORS a.s., mob.: +420 739 327 983, e-mail: akuchar@zetor.com

Šárka Bláhová, AMI Communications, tel.: +420 234 124 112, mob.: +420 724 518 026, e-mail: sarka.blahova@amic.cz

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info