Souhrn událostí uplynulého dne – 23. 5. 2016

Ministerstvo se dozví za 6 milionů korun, jak jej vnímá veřejnost

Ministerstvo zemědělství chce zjistit, jak jej vnímá veřejnost. Vypsalo proto tendr na marketingový průzkum za šest milionů korun. Vyplývá to zvěstníku veřejných zakázek. "Bude se jednat o rámcovou smlouvu, hodnota zakázky tak nemusí být vyčerpána," řekl již dříve ČTK 1. náměstek ministra Jiří Jirsa.

Studentská aplikace má pomoci chránit zvěř při senosečích

Studenti České zemědělské univerzity (ČZU) vytvořili mobilní aplikaci, která si klade za cíl minimalizovat ztráty divoké zvěře při senosečích a sklizních. Program je určený pro zemědělce, myslivce, ale i dobrovolníky z řad laiků, řekl dnes ČTK proděkan Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity v Praze Roman Kvasnička.

Ministr Jurečka: Pevná vazba k rodné půdě je nezbytným předpokladem kvalitního hospodaření

Nejlepším středoevropským oráčem je žena, Barbara Klaus z Rakouska. Zvítězila na 1. ročníku Středoevropského mistrovství v orbě v Zábřehu na Moravě, kde se sešli nejlepší oráči z České republiky, Rakouska, Maďarska, Slovinska, Chorvatska a Polska. Soutěž, kterou vyoráním slavnostní brázdy zahájil ministr zemědělství Marian Jurečka, uspořádala Společnost pro orbu ČR.

Bayer nabídl převzít producenta semen Monsanto za 62 miliard USD

Německá farmaceutická a chemická společnost Bayer nabídla koupit americkou firmu Monsanto, největšího světového producenta semen, za zhruba 62 miliard dolarů (1,49 bilionu Kč). Německá firma to uvedla v dnešním sdělení. Transakcí by vznikl největší dodavatel produktů pro zemědělskou výrobu na světě.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info