Souhrn událostí uplynulého dne – 26. 5. 2016

Klimatická hrozba: Hnůj krav na antibiotikách obsahuje víc metanu

Hnůj krav, které dostávají antibiotika, obsahuje až dvojnásobné množství metanu, než exkrementy skotu, který léky nepožívá. Ve studii zveřejněné v prestižním časopise britské Královské společnosti Proceedings B to uvedl mezinárodní tým vědců. Metan je jedním ze skleníkových plynů a výrazně přispívá ke globálním změnám klimatu.

Přechod na výrobu biomléka se farmě v Příchovicích vyplácí

Přechod na výrobu biomléka se farmě Josefa Jóna v Příchovicích na Jablonecku vyplácí. Ekologickou farmou je zdejší šlechtitelský chov dojnic už osm let. Dojivost na krávu sice klesla z dřívějších 9100 litrů ročně na 7500 litrů, i tak je ale nadprůměrná. Běžně se v ekologických chovech pohybuje kolem 4500 litrů ročně.

Penny Market stahuje dvě šarže závadného kakaového nápoje z Polska

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti PENNY Market s.r.o., aby neprodleně stáhla ze svých poboček dvě níže uvedené šarže instantního kakaového nápoje PENNY CHO Quick, který uváděl spotřebitele v omyl ohledně množství vitamínů ve výrobku a nedodržel povinnost ohledně značení alergenů.

Nákazová situace u zvířat v České republice je nadále dobrá

I nadále platí, že nákazová situace u zvířat v České republice je díky spolupráci úředních veterinárních lékařů, chovatelů a soukromých veterinárních lékařů dobrá. Vyplývá to ze Zprávy o činnosti SVS v oblasti zdraví zvířat v roce 2015.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info