Česko-čínské zemědělské fórum 2016

Dne 14. května 2016 v prostorách Kaiserštejnského paláce na Malostranském náměstí proběhlo Česko-čínské zemědělské fórum 2016, které pořádala organizace Governance Institute ve spolupráci s China Center.

První ročník Česko-čínského zemědělského fóra byl primárně zaměřen na setkání odborníků a zájemců o zemědělství z české a čínské strany z provincie Fu-ťien. Akce se za čínskou stranu zúčastnili zemědělští experti, obchodníci, akademici, představitelé  provinčního ministerstva zemědělství, stejně tak i obchodní rada  z čínské ambasády v ČR. Za českou stranu zastupoval ministerstvo zemědělství náměstek Pavel Veselý, mezi dalšími hosty byli členové Poslanecké sněmovny, zástupci výzkumných zemědělských ústavů a obchodníci.

Na Česko-čínském zemědělském fóru bylo podepsáno memorandum o partnerství a spolupráci mezi ministerstvem zemědělství provincie Fu-ťien a Asociací pro zahraniční investice.

Na oficiálním setkání prezentovala čínská delegace potenciál prodeje tradičního čínského čaje do České republiky. V rámci „kulatého stolu“ byla probírána řada nosných témat v zemědělství, mimo jiné oblast biotechnologií a nových šlechtitelských materiálů. Na závěr se pan náměstek Veselý dohodl s panem Zhang Lixianem (vedoucím Fu-ťien delegace) na podpoře vzájemné, dlouhodobé spolupráce.

Governance Institute bude pokračovat v zahájeném trendu podpory prospěšné spolupráce v zemědělství mezi českou a čínskou stranou na úrovni expertní výměny a obchodních příležitostí.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info