Program Ministerstva zemědělství na obnovu kulturního dědictví má úspěch. Pomůže na venkově vytvářet příjemné prostředí

Tisková zpráva – Ministerstvo zemědělství podpoří ze svého programu na udržování a obnovu kulturního dědictví venkova 866 projektů. Program vypsalo Ministerstvo letos poprvé, žadatelům z něj vyplatí přibližně 250 milionů korun.

„Podle velkého zájmu je vidět, že jsme program zacílili přesně tam, kde je potřeba. Žadatelé, což mohou být například obce nebo spolky, od nás získali podporu na obnovu venkovních soch, křížových cest, historická zemědělská stavení, stroje a zařízení nebo na vybudování odpočinkových míst. Všech 866 schválených projektů podpoříme v plné výši,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Projekty jsou zaměřené na údržbu a obnovu prvků venkovské krajiny, které pomáhají vytvářet na venkově příjemné prostředí a atraktivnější místo pro život i rekreaci.

Celkem přišlo 920 žádostí o příspěvek z programu Udržování a obnova kulturního dědictví venkova. Zamítnuto bylo 51 žádostí, které nesplňovaly podmínky pro získání dotace. Žadatelé se s případnými dotazy k jednotlivým projektům mohou obrátit na příslušné okresní pracoviště Státního zemědělského intervenčního fondu.

Seznam vyhodnocených žádostí naleznete zde:

http://eagri.cz/public/web/mze/dotace/narodni-dotace/dotace-na-udrzbu-a-obnovu-kulturniho-dedictvi/prehled-zadatelu-na-dotacni-program-16

Markéta Ježková

tisková mluvčí Ministerstva zemědělství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info