Souhrn událostí uplynulého dne – 30.5. 2016

Klamání spotřebitelů při nákupu sadby česneku má zamezit zákon

V posledních letech roste v tuzemsku počet případů klamání spotřebitelů při nákupu sadby česneku, kdy zákazník místo sadby koupí česnek konzumní. Takový česnek ale podle odborníků nemusí být v pořádku, může obsahovat choroby a škůdce, což se projeví ve špatné úrodě.

Vláda bude řešit zemědělskou krizi, s penězi pro sadaře nepočítá

Vláda se v červnu bude zabývat krizí v zemědělském sektoru. Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) má přinést do konce června analýzu, jak chovatelům a pěstitelům pomoci. Propadem cen u vepřového a mléka by se měla podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) zabývat i Evropská rada.

Vláda přerušila debatu, zda MZe dostane 350 mil. Kč na dotace

Vláda na dva týdny přerušila debatu o tom, kdo bude přerozdělovat krajské lesnické dotace. Ministerstvo zemědělství na ně chtělo 350 milionů korun. Na twitteru to napsal mluvčí kabinetu Bohuslava Sobotky (ČSSD) Martin Ayrer. Peníze na dotace by měly jít v podstatě ze státního podniku Lesy ČR, které každoročně dávají státu miliardy korun.

Prazdroj je na prodej za sto miliard, zájem má Heineken, Číňané i Japonci

Česko vyhlíží největší transakci za poslední roky. Plzeňský prazdroj je k mání a už se o něj zajímají Heineken, Japonci i Číňané. V českých rukách pravděpodobně neskončí - prodejní suma je na Čechy zřejmě velké sousto. Konzumace nejrozšířenějších piv v Česku bude možná už letos vydělávat někomu jinému než dosud.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info