Lesy ČR patří do první desítky TOP plátců daně z příjmu právnických osob

V žebříčku plátců daně z příjmu právnických osob za rok 2015 sestaveném Ministerstvem financí zaujaly Lesy České republiky s bezmála 1,2 miliardami korun sedmé místo. Patří tak mezi nejvýznamnější přispěvatele do státní pokladny.

Skleněnou plaketu převzalo 26. května v Břevnovském klášteře dvacet TOP plátců daně. „V roce 2014 jsme státu odvedli na dani z příjmu právnických osob 894,6 milionů korun a skončili jsme na 11. místě. V hodnocení za rok 2015 již Lesy ČR figurují dokonce v první desítce. Znamená to, že státní podnik nadále posiluje svoji pozici ve skupině vybraných firem, které jsou díky efektivnosti svého hospodaření vůdčími společnostmi při naplňování státní pokladny,“ uvedl Karel Buchta, ekonomický ředitel státního podniku.

Žebříček plátců sestavuje Ministerstvo financí od roku 2003 podle výše plateb, které obdrží v průběhu roku na účet daně z příjmů právnických osob. V roce 2015 se podařilo získat do státního rozpočtu více než 138 miliard korun, což je o patnáct miliard více než v roce předchozím. Stát loni nejvíce získal v rámci této daně od skupiny České spořitelny, na druhém místě skončila společnost ČEZ. Třetí byla Škoda Auto.

Mgr. Eva Jouklová 

Tisková mluvčí Lesů ČR, s. p.Tel.: 725 257 900E-mail: jouklova@lesycr.cz

Poznámky pro editory:
  • Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,2 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.
  • Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

 

   

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info