Souhrn událostí uplynulého dne 7. 6. 2016

Na jihu Moravy začal samosběr jahod, úroda i plody jsou menší

Lidé na jižní Moravě měli o víkendu poprvé příležitost vydat se na místa, kde pěstitelé nabízejí samosběr jahod. Je to zhruba o deset dní později než loni. I přes mrazy na konci dubna není podle pěstitelů úroda špatná, plody jsou však menší.

SZPI zjistila v obchodních řetězcích další falšované masné výrobky z dovozu

Při aktuálních kontrolách inspektoři Stání zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) odebrali vzorky masných výrobků, u kterých chyběla část obsahu masa oproti informaci na obalu, v mase byla zjištěna přítomnost vody nepřiznané na obalu, nebo byl zaměněn druh masa.

Ostrůvky ve velkých vodních nádržích biodiverzitu nechrání

Stávající pohled na ekologickou hodnotu velkých vodních nádrží bude zapotřebí znovu přehodnotit. „Eko“ projekty hydroelektráren měly díky svému dopadu na okolní biodiverzitu dosud poměrně žalostnou bilanci, kterou si zlepšovaly ponecháním několika nezatopených ostrůvků, coby lokálních center diverzity.

Zemědělcům v České republice může hrozit vybíjení stád dojnic

Na evropském trhu je nadprodukce mléka. Evropská komise jako řešení navrhuje dobrovolné snižování produkce. Podle předsedy Zemědělského svazu ČR Martina Pýchy, který o situaci jednal s eurokomisařem pro zemědělství Hoganem, je nepředstavitelné, abychom v ČR zemědělské podniky motivovali k dobrovolnému snižování produkce.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info