Zoo opět prosí návštěvníky, aby nekrmili zvířata. Po pečivu trpí a umírají

V zoologických zahradách stále řeší problémy s překrmováním zvířat. Návštěvníci jim mohou dávat pouze granule, jenže je někteří krmí i pečivem, které si přinesou z domova. V chomutovském zooparku tím například jednomu poníkovi způsobili bolestivé zdravotní potíže. V Milovicích zase loni na podzim málem zemřela divoká klisna.

Zvířata pečivo hůř tráví. Přebytek potravy u nich vyvolává zánět kopyt. Poníci pak dostávají léky proti bolesti a musí držet přísnou dietu. Před krmením zvířat přitom varují návštěvníky zoo výstražné cedule.

Lidé mohou zvířata krmit pouze speciálními granulemi z automatů, které jsou hned u výběhu. Všechno ostatní jídlo je zakázáno. Zaměstnanci proto dali na ohradu i výstražný obrázek, kde jsou fotografie zanícených kopyt.

Do chomutovského zooparku přijde 250 tisíc lidí ročně. Ohlídat takové množství návštěvníků je podle chovatelů nemožné. Kvůli nezodpovědnému chování lidí tu před dvěma lety uhynula dvojice losů evropských. Někdo jim dal sežrat větev jedovatého tisu.

V Milovicích loni na podzim málem zemřela divoká klisna. Vážné problémy jí způsobilo nejspíš také přikrmování pečivem od návštěvníků areálu. V děčínské zoo pak v únoru návštěvníci nevhodným jídlem zabili během jednoho týdne beránka i ovečku.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info