Souhrn událostí uplynulého dne 8. 6. 2016

Mají Krajská informační střediska pro rozvoj zemědělství a venkova budoucnost?

Asociace soukromého zemědělství na základě podnětů od veřejnosti dlouhodobě upozorňuje na fakt, že Krajská informační střediska pro rozvoj zemědělství a venkova (KIS), která fungují a jsou financována z rozpočtu Ministerstva zemědělství ČR cca od roku 2005, se stala zbytečnými.

Čechy znepokojuje nedostatek vody či hromadění odpadu

Za největší ekologický problém planety považují Češi nedostatek a znečišťování pitné vody, hromadění odpadu a úbytek deštných pralesů. Vyplývá to z výsledků průzkumu, které poskytlo Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Loni se mírně zvedl počet přijatých žáků do zemědělských oborů

Počet žáků přijatých do 1. ročníku učňovských zemědělských oborů se loni zvedl o 0,8 procenta na 3179. Ukazuje to analýza zpracovaný Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR, kterou dnes na tiskové konferenci představil předseda představenstva asociace Karel Havlíček.

Vepřové konzervy se změnily. Před 30 lety jim pomáhal jen pepř, sůl a kmín

Spotřebitelský časopis dTest podrobil 16 masových konzerv testu složení včetně porovnání s téměř čtyřicet let starými potravinářskými normami. Původním recepturám se přiblížily pouze dva výrobky. Klasické „vepřovky“ si sice kvalitu relativně drží, u lančmítů je to o poznání horší.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info