SVS nařídila vrátit zpět do Polska více než osm tun kuřecího kebabu

Tisková zpráva – Státní veterinární správa (SVS) na základě kontroly v místě určení zásilky v obci Vranovice v Jihomoravském kraji pozastavila více než osm tun drůbežího polotovaru k přípravě kebabu. Při kontrole byly zjištěny vážné nedostatky ve značení zboží. U více než poloviny mraženého masa označeného jako „Halal“ nedokázal příjemce zásilky doložit jeho původ. Zásilka bude vrácena zpět výrobci. O pokutě rozhodne správní řízení. Za zjištěná porušení hrozí dle platné legislativy pokuta ve výši až jeden milion korun.

V mrazírenském skladu společnosti Kebab expres s.r.o. ve Vranovicích provedla SVS dne 2. 6. 2016 kontrolu zaměřenou zejména na plnění povinností souvisejících se sledovatelností potravin.

Během kontroly byla zjištěna řada nedostatků. V údajích o složení výrobku nebyly odlišeny alergeny od ostatních vyjmenovaných složek. Na obale také nebylo uvedeno datum zmrazení a chyběla informace o tom, že se výrobek po rozmrazení nemá opětovně zmrazovat, a také informace, že je polotovar před spotřebou nutné důkladně tepelně upravit. U více než 4,6 tuny výrobků navíc nedoložil příjemce žádný doklad o jejich původu. Z výše uvedených důvodu bude zboží vráceno zpět na adresu odesilatele. O vrácení zboží bude informován příslušný dozorový orgán v Polsku.

Mgr. Petr Pejchal

tiskový mluvčí SVS

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info