Souhrn událostí uplynulých dní – 10. – 12.6. 2016

Ministr zemědělství: Mimořádnou hodnotu kladrubského hřebčína chceme sdílet s celým světem

Národní hřebčín Kladruby nad Labem je na cestě k zápisu na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Jeden z nejstarších hřebčínů na evropském kontinentě zajišťuje chov starokladrubského koně, přičemž základní kmenové stádo je i národní kulturní památkou a jediným památkově chráněným živým tvorem na světě.

Cukr pro stát za 9,4 milionu dodá firma Lask

Část zakázky na dodávku a obměnu cukru pro stát vyhrála firma Lask, státní správa jí zaplatí 9,4 milionu korun za obměnu 1902 tun. Druhou část tendru v podobné velikosti vypíše stát znovu. ČTK to dnes sdělila mluvčí Správy státních hmotných rezerv (SSHR) Edita Pechalová.

Zákeřný motýl ničí úrodu rajčat v Africe. Pesticidy ho nezastaví

Africké země, které jsou významnými světovými exportéry rajčat, se perou s „rajčatovou krizí“. Způsobuje ji motýl, který přicestoval z Jižní Ameriky. Jen tam má přirozeného nepřítele, v Africe mu tak nestojí nic v cestě. Snadno ti totiž vypěstuje odolnost i proti pesticidům.

Ťok podepsal zelenou naftu, zastoupil majitele Agrofertu Babiše

Ministr dopravy Dan Ťok (ANO) dnes podepsal novelu zákona, kterou by se měla zavést vratka spotřební daně z pohonných hmot (tzv. zelená nafta) pro zemědělce se živočišnou výrobou. ČTK o tom informovalo ministerstvo financí. Ťok zastoupil ministra financí Andreje Babiše (ANO), který se obával možného střetu zájmů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info