Souhrn událostí uplynulého dne – 15. 6. 2016

Ministerstvo životního prostředí organizuje informační semináře k programu LIFE

Ministerstvo životního prostředí zahájilo v Českých Budějovicích sérii informačních seminářů, které jsou určeny zájemcům o program LIFE. Cílem seminářů je co nejvíce motivovat české žadatele k předkládání projektových návrhů do tohoto programu.

Ekologové vypočítávají celosvětové zásoby neobnovitelných zdrojů

Lidstvem využívané materiálové zdroje a jejich toky mapuje výzkumný projekt rakouského vědeckého fondu FWF. Výzkum hledá způsob, jak předejít drastickému snížení kvality života na přelidněné planetě. Aktuální ekologický projekt ,,Model of global material stocks and flows", financovaný rakouským Fondem pro vědecký výzkum FWF, se zaměřuje na realistický odhad budoucí spotřeby globálních zdrojů.

Vláda souhlasí se zvýšením pokut v ochraně rostlin

Nejvyšší možná pokuta ve správním řízení za nepovolené přebalování přípravků na ochranu rostlin by se měla zvýšit z jednoho na tři miliony korun. Počítá s tím novela zákona o rostlinolékařské péči, kterou dnes schválila vláda. Na twitteru o tom informoval mluvčí vlády Martin Ayrer.

Podpora do lesů by měla proudit z jednoho zdroje. Ministerstvo zemědělství dá na péči o ně více peněz

Vláda dnes schválila návrh na poskytování podpor na hospodaření v lesích a na některé myslivecké činnosti, který jí předložil ministr zemědělství Marian Jurečka. Zatímco dnes významnou část dotací rozdělují jednotlivé kraje, podle materiálu by se nově poskytovaly z rozpočtu Ministerstva zemědělství, stejně jako to platilo před rokem 2005.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info