Souhrn událostí uplynulého dne 16. 6. 2016

Sběrači prodali lesní plody za šest miliard

Češi v loňském roce opět potvrdili, že patří v rámci Evropy mezi pilné sběrače lesních plodů. Z lesů a pasek si odnesli celkem 40,2 tisíc tun plodů v hodnotě 5,89 miliardy korun. Oproti předloňskému roku se jednalo o mírný nárůst. Vyplývá to ze statistik, které poskytl Luděk Šišák z České zemědělské univerzity v Praze.

Rybářství Třeboň i okolní obce nechtějí do UNESCO. Bojí se omezení

Rybářství Třeboň a další podnikatelé i obce odmítají snahu zapsat unikátní třeboňskou krajinu na seznam památek UNESCO. Bojí se omezení, které péče o památky přináší. Svůj nesouhlas už písemně předali i prezidentovi, premiérovi a ministrům zemědělství, životního prostředí a kultury.

Ústavní soud přezkoumá novelu o jídle pro potravinové banky

Povinnost velkých řetězců dávat část nevyužitého jídla do potravinových bank přezkoumá Ústavní soud (ÚS). Skupina 25 senátorů reprezentovaná Ivem Valentou podala návrh na zrušení části novely zákona o potravinách a tabákových výrobcích.

Ve vojenském prostoru v Boleticích dnes veterináři prověřili svou připravenost na výskyt nebezpečných nákaz v chovech

Státní veterinární správa (SVS) dnes ve spolupráci s veterinární službou Armády České republiky uskutečnila ve vojenském výcvikovém prostoru Boletice cvičení „Nákaza 2016“. Cvičení prověřilo připravenost a součinnost veterinárního dozoru pro případy, že by se v tuzemských chovech vyskytlo podezření na slintavku a kulhavku a aviární influenzu (ptačí chřipku).

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info