Označování dřevěného obalového materiálu je nově pod právní ochranou duševního vlastnictví

Tisková zpráva – Vzhledem ke skutečnosti, že se rozmáhá neoprávněné používání značky k označování dřevěného obalového materiálu zahajuje Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský spolupráci s Celní správou České republiky na poli ochrany duševního vlastnictví při označování dřevěného obalového materiálu značkou IPPC.

Logo značky je registrovanou ochrannou známkou a vlastník registrace udělil v těchto dnech ÚKZÚZ souhlas pro uplatňování opatření na vnitrostátním trhu právě ve spojení s výrobou a prodejem dřevěného obalového materiálu.

ÚKZÚZ upozorňuje, že při neoprávněném označení dřevěných obalů značkou IPPC se jedná o správní delikt podle zákona 326/2004 Sb., o rostlinolékařské péči, ale také o porušení ustanovení zákona 355/2014 Sb., o působnosti orgánů Celní správy České republiky v souvislosti s vymáháním práv duševního vlastnictví. Dřevěné obaly označené tímto neoprávněným způsobem bude možné zkontrolovat a znemožnit jejich použití kdekoliv v obchodní síti. V souvislosti s uvedenými aktivitami upozorňujeme také uživatele dřevěných obalů, označených značkou IPPC, aby věnovali pozornost označování odebíraných dřevěných obalů. Pokud nakoupí dřevěné obaly, které byly označeny neoprávněně, mohou o tyto obaly přijít.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info