Souhrn událostí uplynulého dne – 23. 6. 2016

SVS vrátila do Polska přes 160 000 ks vajec kvůli závadám ve značení

Na základě kontroly na cestě, provedené společně s celníky, a následné kontroly, provedené v místě určení zásilky v třídírně vajec v Praze 9, vrátila Státní veterinární správa (SVS) zpět do Polska více než 160 000 kusů vajec. Část vrácených vajec nebyla označena vůbec, část byla označena částečně, nečitelně či neúplně.

Ovocnáři očekávají oproti loňsku téměř o třetinu nižší úrodu

Letošní úroda ovoce v sadech českých pěstitelů bude kvůli jarním mrazům meziročně nižší asi o 28 procent. Ztráty na tržbách ovocnáři odhadují na 400 miliónů korun. Sklizeň by podle odhadu k polovině června měla klesnout na 134 988 tun z loňských 188 462 tun.

Česko přitvrdí v boji proti falšování pesticidů. Zavádí milionové pokuty

Tomu, kdo bez oprávnění přebalí přípravky na ochranu rostlin a bude se je snažit v Česku prodat, bude hrozit až třímilionová pokuta. Jde o jedno z opatření, která mají v Česku omezit bující obchod s ilegálními pesticidy. Doposud se museli pachatelé obávat maximálně třetinové sankce.

Rusko pohrozilo zákazem dovozu mléčných výrobků z Běloruska

Rusko by mohlo kvůli špatné kvalitě zakázat dovoz mléčných výrobků ze sousedního Běloruska. Uvedla to dnes ruská zemědělská inspekce Rosselchoznadzor. Pohrůžka přichází v době sporů mezi Moskvou a Minskem ohledně ceny dodávek ruského plynu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info