Souhrn událostí uplynulého dne – 28. 6. 2016

Ministr Jurečka v Lucemburku: Evropská komise by měla hledat další možnosti, jak pomoci sektoru mléka a vepřového masa

Rada pro zemědělství a rybářství dnes v Lucemburku jednala o podpůrných opatřeních, která by pomohla stabilizovat trh s mlékem a vepřovým. Zítra budou v Bruselu jednat premiéři a prezidenti zemí EU na stejné téma. Tento bod na jednání Evropské rady prosadili zástupci České republiky.

Lišky na Plzeňsku šíří tasemnici nebezpečnou i pro člověka

Záchranná stanice živočichů v Plzni varovala, že lišky v kraji šíří psinku a tasemnici. Psinka může být nebezpečná pro neočkované psy, tasemnice ohrožuje i lidi. Nakažené lišky se přitom často pohybují i mezi domy.

Vláda schválila novelu zákona o obalech. Zpoplatní povinně lehké plastové tašky

Vláda dnes schválila novelu zákona o obalech, která do české legislativy zavádí povinnosti vyplývající z evropského práva. Do listopadu 2016 musí totiž evropské státy do své legislativy přijmout opatření vedoucí ke snížení spotřeby tzv. lehkých plastových tašek mezi občany.

SVS uložila za prodej více než 100 tun falešného sýra rekordní pokutu

Státní veterinární správa (SVS) uložila dosud nejvyšší pokutu za porušení legislativy v oblasti potravin živočišného původu ve své historii. Pokuta ve výši 2,5 milionu Kč byla společnosti KOVÁŘ plus s. r. o uložena za to, že uvedla na trh nejméně 106 tun klamavě označené náhražky sýru eidam obsahující rostlinný tuk, navíc neznámého původu.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info