Souhrn událostí uplynulého dne – 30. 6. 2016

Povolování biocidů k hubení škůdců získá nová pravidla

Za povolení biocidních přípravků k hubení škůdců budou výrobci zřejmě platit 30.000 korun. Za žádost o schválení účinné látky pro nový typ přípravku má činit úhrada 150.000 korun. Předpokládá to návrh nového zákona o biocidech, který dnes schválila Sněmovna. Normu nyní posoudí Senát.

Podnikatelé ze západní Afriky mají zájem o českou zemědělskou techniku i know-how v živočišné výrobě

V první polovině června navštívili ČR dvě podnikatelské delegace ze západní Afriky. Zástupci ghanského a nigerijského soukromého sektoru měli zájem o předvedení české zemědělské techniky i referenční projekty posklizňových linek a potravinářských technologií.

Tkalcovna v Bošicích na Prachaticku kvůli vlně chová ovce a kozy

Manželé Ivana a Tomáš Jiřičkovi, kteří provozují v Bošicích na Prachaticku rodinnou tkalcovnu, chovají kvůli vlně na pronajatých pozemcích kozy a ovce a z ní třetím rokem vyrábí v chráněné dílně plstěné hračky, ozdoby a oblečení. Pro veřejnost pořádají prohlídky a kurzy zaměřené na ruční zpracování vlny.

EK předloží návrh další podpory producentů vepřového a mléka

Evropská komise plánuje v červenci navrhnout na jednání ministrů zemědělství další podporu producentům mléka a vepřového masa. Novinářům to dnes řekl český premiér Bohuslav Sobotka, který o věci v úterý jednal s předsedou komise Jeanem-Claudem Junckerem.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info