Souhrn událostí uplynulých dní – 8. – 10.7. 2016

Loni spotřebovali zemědělci o 408 tun pesticidů měně než v roce 2014. Plán na snížení jejich používání se daří naplňovat

Vláda dnes schválila informaci o plnění Národního akčního plánu ke snížení používání pesticidů v České republice 2015, kterou jí předložil ministr zemědělství Marian Jurečka. Množství pesticidů využívaných v zemědělství loni opět kleslo. V tomto trendu chce letos Ministerstvo zemědělství pokračovat.

FAO:Světové ceny potravin stouply v červnu nejvíce za čtyři roky

Světové ceny potravin rostly v červnu pátý měsíc za sebou. Ve srovnání s předešlým měsíc se zvýšily nejvíce za čtyři roky. K nárůstu přispěly především vyšší ceny cukru a většiny dalších typů těchto komodit. Uvedla to dnes Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO).

Koalice podpořila vyšší vratku daně z nafty u živočišné výroby

Koaliční rada dnes podpořila zvýšení vratky části spotřební daně pro zemědělce v živočišné výrobě. Ještě letos by jim tak mělo zůstat z této tzv. zelené nafty víc než 900 milionů korun. Po dnešním jednání koalice to novinářům řekl ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Penny Market prodával dovozovou klobásu s nižším obsahem masa

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti Penny Market s.r.o., aby stáhla ze všech svých poboček nevyhovující masný výrobek Baron Gombasecká klobása, v balení 400 g, s označením šarže L:191 a data minimální trvanlivosti do 3. 7. 2016, výrobce: Púchovský mäsový priemysel, a.s., Vsetínska 1354/15, 020 39 Púchov, Slovensko.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info