Souhrn událostí uplynulého dne 12. 7. 2016

Ochránci mapují řeky kvůli bariérám pro ryby a jejich migraci

Ochránci přírody mapují překážky v řekách, které brání rybám v jejich přirozeném pohybu. Českou říční síť dělí více než 6000 překážek, hlavně jezy často vyšší než jeden metr. Ryby přitom mají problémy překonat i dvaceticentimetrovou bariéru.

V Libereckém kraji vyjely o víkendu do polí první kombajny

V Libereckém kraji vyjely o víkendu do polí první kombajny, výnosy zatím nejsou špatné. Zemědělce ale trápí nízké výkupní ceny. Sklizeň je teprve na začátku, avšak žádné rekordy zemědělci letos nečekají. Hlavně jarní plodiny budou zřejmě kvůli suchu horší, řekl dnes ČTK Jiří Teplý z Agrární komory pro Liberec a Jablonec nad Nisou. Sklízí se zatím ozimý ječmen.

Kvůli dotacím nikdo neví, kolik stojí litr mléka, říká šéf mlékáren Savencia

Politici přemýšlí o dalších způsobech, jak ulevit zemědělcům. V oboru se mluví o krizi hlavně u výroby mléka a vepřového. Podle ředitele mlékáren Savencia a místopředsedy Českomoravského svazu mlékárenského Oldřicha Obermaiera je mléka moc. "Celé odvětví by se mělo snažit chovat tržně," říká.

Doporučení SVS pro chovatele zvířat v letním období

Se začátkem července přišlo pro někoho velmi příjemné období plné slunce a tepla, které však není v případě vysokých teplot vhodné pro hospodářská či zájmová zvířata, a může být naopak spojeno s řadou zdravotních rizik a nebezpečím přehřátí.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info