Lesníci ze čtyř zemí V4 podepsali Memorandum o spolupráci

Zástupci státních lesů Visegrádské čtyřky - Slovenska, České republiky, Maďarska a Polska podepsali 8. července v Čiernom Balogu Memorandum o spolupráci.

Koordinovat řešení nadregionálních problémů v lesnickém hospodaření, vzájemně se informovat o aktuálních lesnických tématech, podporovat spolupráci v rámci přeshraničních programů financovaných z evropských fondů, společně formovat lesnickou politiku V4 a umožnit lesníkům zahraniční výměnu zkušeností, to jsou hlavní cíle memoranda.

Podepsal ho i generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád (na snímku vlevo). „Počítáme s vytvořením pracovních skupin, v nichž zasednou lesníci ze všech čtyř zemí, aby řešili společné problémy a informovali se o aktuálních tématech,“ uvedl.

Svůj podpis připojili také pověřený generální ředitel podniku Lesy Slovenské republiky Jozef Staško, maďarský zástupce státních lesů Ugron Ákos Gábor a Tomasz Zawila-Niedźwiecki z Polska.

Mgr. Eva Jouklová 

Tisková mluvčí Lesů ČR, s. p.Tel.: 725 257 900E-mail: jouklova@lesycr.cz

Poznámky pro editory:
  • Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,2 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.
  • Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info