Souhrn událostí uplynulého dne 13. 7. 2016

Lékový ústav nevykoupí 2. dodávku konopí, není doložena kvalita

Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) nevykoupí od Elkoplastu ze Slušovic na Zlínsku druhou dodávku léčebného konopí, protože nepředložil certifikát dokládající jeho kvalitu. Informaci České televize potvrdila ČTK mluvčí SÚKL Hana Pavlíčková.

Lesníci ze čtyř zemí V4 podepsali Memorandum o spolupráci

Zástupci státních lesů Visegrádské čtyřky - Slovenska, České republiky, Maďarska a Polska podepsali 8. července v Čiernom Balogu Memorandum o spolupráci. Koordinovat řešení nadregionálních problémů v lesnickém hospodaření, vzájemně se informovat o aktuálních lesnických tématech, podporovat spolupráci v rámci přeshraničních programů financovaných z evropských fondů atd. jsou hlavní cíle memoranda.

Zemědělské školství dostane od Ministerstva ještě letos nové moderní traktory a simulátory zemědělské techniky

Sněmovna schválila nový dotační program Ministerstva zemědělství, který poskytne dotace na nákup moderních učebních pomůcek pro střední a vyšší odborné školy s rezortním zaměřením. Ještě letos budou moci vybrané školy nakoupit moderní učební pomůcky, aby se studenti mohli učit na nejnovější zemědělské technice.

Ministr zemědělství: Každé české vejce má jasný původ a garantovanou kvalitu

Přestože se v České republice ročně vyprodukuje na dvě miliardy vajec, na pulty obchodů míří stále větší množství vajec ze zahraničí. Tuzemští výrobci jen těžko konkurují cenám dovezených vajec, která se prodávají pod výrobními náklady. Často však jde o neoznačená vejce neznámého původu.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info