Souhrn událostí uplynulého dne – 18.7. 2016

Ministerstvo vypsalo další dotace pro neziskové organizace

Ministerstvo zemědělství vyplatilo v letošním druhém kole dotací pro neziskové nestátní organizace 11 milionů korun. Zároveň vypsalo třetí kolo, ve kterém chce přerozdělit 27 milionů korun. Celkově by tak letos měly organizace dostat 102 milionů korun, o 27 milionů více než loni.

Schválení glyfosátu bylo prodlouženo o 18 měsíců, o podmínkách jeho použití se jedná

Evropská komise v červnu schválila nařízení o možnosti uvádět na trh v zemích EU přípravky obsahující herbicidní látku glyfosát po dobu 18 měsíců, ale tímto nařízením nestanovila podmínky používání. V tuto chvíli je schváleno navazující nařízení Evropské komise, které stanoví určitá omezení pro použití glyfosátu.

Genomová nadace chtěla po ČR 20 milionů Kč, stát jí dá milion

Globální nadace Global Crop Diversity Trust požádala Českou republiku o 20 milionů korun na provoz genových bank pro zemědělské plodiny. ČR jí plánuje dát milion. Vyplývá to z materiálu, který ve středu projedná vláda. Nadace spolufinancuje genobanky, které skladují například vzorky rýže, manioku, kukuřice, banánů, brambor nebo čiroku.

Ministr Jurečka: Předkládáme poslancům novelu, která z EET vyjme farmářské trhy a některé drobné podnikatele

Prodejci na farmářských trzích možná nebudou muset povinně vstoupit do systému elektronické evidence tržeb. Počítá s tím novela, kterou připravilo Ministerstvo zemědělství a Poslanecké sněmovně ji předkládá ministr Marian Jurečka spolu s lidoveckým poslancem Jaroslavem Klaškou.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info