Souhrn událostí uplynulého dne – 19.7. 2016

Čeští producenti mléka a vepřového masa dostanou další mimořádnou podporu, může dosáhnout až 550 milionů korun

Producenti mléka a vepřového masa dostanou další mimořádnou finanční podporu, která jim má pomoci překonat současnou krizi. Na dnešním jednání Rady pro zemědělství a rybářství v Bruselu představil eurokomisař Phil Hogan plán na pomoc evropským zemědělcům ve výši 350 milionů eur.

Falšované mléčné výrobky z dovozu v obchodních řetězcích v ČR

Státní zemědělská potravinářská inspekce (SZPI) nadále pokračuje v kontrolách zaměřených na segment mléčných výrobků z dovozu, u kterých v nedávné době zjišťovala četná pochybení. Aktuální výsledky laboratorních analýz prokazují nižší obsah hodnotné složky, jakou je mléčná sušina, která zásadním způsobem utváří kvalitu výrobku.

Lidé paběrkují na polích. Zachraňují část úrody

Vadí vám dvouocasá mrkev? Uráží vás brambora o průměru větším než šest centimetrů? Jste nervozní, když má květák 13 a nikoliv obvyklých 15 centimetrů? Že ne? Asi jste úplně normální. Na druhou stranu se vymykáte představě tuzemských supermarketů. Ty chtějí zeleninu i ovoce v „normě".

Průběh sklizní je letos zatím kvůli deštivému počasí pomalejší

Průběh sklizně je letos zatím v Česku pomalejší, intenzivnějšímu postupu žňových prácí zabránilo především počasí. K pondělí 18. července bylo sklizeno 6,8 procenta ploch obilovin a 3,6 procenta ploch řepky. V tiskové zprávě to dnes uvedlo ministerstvo zemědělství.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info