Souhrn událostí uplynulého dne – 25.7. 2016

První mezinárodní festival včelařských filmů se uskuteční na podzim v Praze

 „Pokud víme, ještě nikdy se na světě nekonal festival filmů zaměřený na včely a včelařství, proto jsme ho zorganizovali,“ říká Václav Švamberk, předseda Spolku pro rozvoj včelařsví Mája, který ve včelařském Areálu Mája v Praze pořádá 24. - 25. září Maja Bee Fest.

Francie čeká pokles produkce vína kvůli počasí

Škody způsobené jarním krupobitím a mrazy v důležitých vinařských oblastech Francie způsobí letos pokles produkce vína v zemi o osm procent. Nejhůře má být postižena oblast Champagne, kde se čeká propad o 32 procent, uvedlo francouzské ministerstvo zemědělství.

Někteří zemědělci dosáhli u ječmenů rekordních výnosů

První část žní zemědělcům na Třebíčsku skončila. Ječmeny, které zaseli loni na podzim, už mají z velké části sklizené. Podle oslovených letošní počasí ozimým ječmenům přálo. „Mohla za to matka příroda, dobře zvolený plán hnojení a taky kvalitní agronom," usmíval se agronom Zemědělského družstva v Hrotovicích Vít Ševčík.

Evropa přetéká mlékem, ceny padají. Mohou za to „superkrávy“

Výkupní ceny mléka se propadají až na nebývalá minima. Někteří chovatelé krav dostávají aktuálně za litr ani ne šest korun, což je zhruba tři koruny pod náklady. Příčinou aktuální mléčné krize je embargo na vývoz potravin do Ruska, k tomu se přidává i rozšíření efektivnějších chovů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info