Souhrn událostí uplynulých dní – 29. 7. – 31.7. 2016

Maspexu loni vzrostl zisk o 80 procent, tržby stouply také

Prodejce nealkoholických nápojů Maspex v loňském roce zvýšil zisk o necelých 80 procent na 29 milionů korun. Tržby mu vzrostly také, na 958 milionů korun z loňských necelých 845 milionů. Vyplývá to z údajů ve Sbírce listin. V letošním roce plánuje nárůst obratu o osm procent.

Inspektoři budou mít falešnou identitu. Šmejdi vytvářejí jejich seznamy

Zákon o České obchodní inspekci čekají velké změny, kontroloři budou moci využívat například i změněné identity. To jim pomůže hlavně při kontrolách v autobazarech či na předváděcích akcích, kde se musí nyní prokazovat občankou. Úřad se také začne víc věnovat i digitální ekonomice, tedy e-shopům.

Muzeum medoviny přiblíží historii nejstaršího nápoje s alkoholem

Historii údajně nejstarší formy kvašeného alkoholického nápoje vyráběného z medu, vody a kvasu přiblíží pražské Muzeum medoviny. Expozice o historii a výrobě medovin by v ulici Na Zderaze měla být otevřena v září. Dnes tam bude v prodejně medoviny a včelích produktů symbolicky položen její základní kámen.

Rusové chtějí vařit pivo v Česku. Jejich peníze pomáhají oživovat české pivovary

České pivo zajímá ruské investory. V krušovickém pivovaru se chystá rekonstrukce, kterou by měla financovat ruská pobočka nadnárodní skupiny Heineken, do níž Krušovice patří. České pivo se v Rusku velmi dobře prodává i přesto, že je až několikanásobně dražší než to ruské.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info