Souhrn událostí uplynulého dne 3. 8. 2016

Češi nakupují stále víc superpotravin. Na trendu se vezou i řetězce

Po produktech od farmářů a biopotravinách Češi propadli nákupům takzvaných superpotravin. Marketing zdravé výživy skvěle funguje a vědí to i velké řetězce. Také v nich Češi kupují čím dál více produktů, jako jsou chia semínka, bylina goji, mořské řasy, ale i obyčejné borůvky a maliny.

SZPI intenzivně kontroluje dovoz a zpracování máku v ČR

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) se v rámci dlouhodobé a systematické kontrolní akce zaměřila na dodržování platné legislativy, zejména ze strany dovozců a zpracovatelů máku. Potravinářský mák je tradiční komoditou tuzemských pěstitelů a zpracovatelů a proto SZPI věnuje kontrole segmentu zvýšenou pozornost.

Tisícovka zemědělců požádala o investiční a provozní úvěry PGRLF

Za první tři měsíce, kdy Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF) v dubnu zahájil příjem žádostí v rámci programů Investiční úvěry a Provozní úvěry, evidoval 913 žádostí o investiční úvěry v celkové výši téměř 620 milionů korun. V případě provozních úvěrů jde o 68 žádostí v celkovém objemu zhruba 67 milionů korun.

Firma SATES MORAVA navezla 2 tisíce tun odpadu na lesní pozemek. Dostala pokutu 350 tisíc korun

Inspektoři z České inspekce životního prostředí (ČIŽP) v Olomouci uložili pokutu 350 tisíc korun společnosti SATES MORAVA spol. s r.o. Tato stavební firma neoprávněně navezla na pozemek v katastru obce Zábešní Lhota na Přerovsku přes dva tisíce tun stavebních a demoličních odpadů. Nebylo to přitom první porušení zákona o odpadech, kterého se tato společnost dopustila.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info