Souhrn událostí uplynulého dne 4. 8. 2016

VLS letos vysadí 11,5 milionů sazenic lesních dřevin. Téměř polovina sazenic půjde na obnovu kalamitou poškozených lesů na Libavé

V rámci obnovy lesa vysadí v letošním roce Vojenské lesy a statky ČR, s.p. (VLS) v šesti lokalitách, které spravují, 11,5 milionů sazenic listnatých a jehličnatých dřevin. Největší část přitom míří do lokality vojenského újezdu Libavá na Olomoucku, ohrožené kůrovcem a suchem.

Dotace na plochu by měli dostávat zemědělci až od 3 ha, chce svaz

Přímé platby na plochu by měli podle Zemědělského svazu ČR dostávat pouze ti zemědělci, kteří hospodaří minimálně na třech hektarech. V současnosti limit činí jeden hektar. ČTK to řekl v rozhovoru předseda svazu Martin Pýcha. Podle něho by výjimku měli mít například pěstitelé ovoce nebo zeleniny.

Země láme teplotní rekordy, vody je málo, tvrdí klimatická zpráva

Celosvětová teplota roste, oceány musejí absorbovat rekordní množství tepla a zásoby podzemní vody jsou na historicky nejnižší úrovni. Tyto změny mimo jiné negativně ovlivňují populace zvířat a přispívají k šíření toxických mořských řas.

V Liberci vznikla první bezobalová prodejna

Plasty a papír nepatří do jedné popelnice, toho si už je vědoma podstatná část populace. Další také odstoupila od pohodlí igelitových tašek a s každým nákupem si domů neodnáší další a další igelitky. Při snaze ulehčit životnímu prostředí lze ale v kontextu nakupování zajít pochopitelně ještě o nějaký krok dál.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info