Souhrn událostí uplynulých dní – 5. – 7. 8. 2016

Zemos Lesná chystá nové stáje až pro 1600 kusů dobytka

Zemědělský podnik Zemos Lesná ze Znojemska se chystá postavit nové stáje pro chov dojnic a opravit stáje pro výkrm skotu v obci Podmyče u Vranova nad Dyjí. Při maximálním stavu by zde mohlo být ustájeno až 1600 kusů dobytka, vyplývá z oznámení pro posuzování vlivů na životní prostředí v informačním portálu EIA.

Sucho letos není plošné, trápí východ Čech a Moravu

Sucho letos není všude. Trápí zejména vegetaci ve východních Čechách a na střední a severní Moravě. Pokud se v zimě nedoplní zásoby vody, může se sucho znovu objevit příští rok. Tvrdí to odborníci, které ČTK oslovila. Problém zůstává u podzemních vod, kam se srážky tolik nedostanou.

Povolení na novou výsadbu získalo 184 pěstitelů vína

Povolení na novou výsadbu vinic získalo 184 pěstitelů révy, kteří využili celou možnou plochu 178 hektarů. Celkem o novou výsadbu žádalo 190 zájemců. Znovu bude možno žádat příští rok od ledna do konce února. Informaci na svém webu zveřejnilo ministerstvo zemědělství. Lhůtu na žádost ministerstvo dvakrát prodlužovalo.

Z Krušných hor mám dnes dobrý pocit. Jsou zelené

Krušné hory se staly v minulém století synonymem pro obrovskou imisní kalamitu. V té době stáli lesníci před úkolem nedopustit, aby hory zůstaly obnažené. O tom, co to znamenalo pro lesnický provoz, si redaktorka Lesnické práce povídala s dlouholetým ředitelem Lesního závodu Klášterec nad Ohří Janem Pavlišem.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info