Souhrn událostí uplynulého dne – 8.8. 2016

Zemědělci reagují na sucho. Hledají odolnější odrůdy

Nedostatek srážek na Rakovnicku během celé vegetace už několik let způsobuje zemědělcům například při porovnání s celorepublikovými výnosy obilovin i řepky a výnosy Středočeského kraje několikamilionové ztráty. Proto je také důležité vybrat nejvhodnější odrůdy ozimé pšenice a řepky do této suché oblasti.

Dotace ani regulace nic neřeší

Zakonzervování současného nevyhovujícího stavu naší krajiny i struktury zemědělství, ne žádoucí kroky k nápravě - zhruba tak lze stručně charakterizovat nejnovější plány ministerstva zemědělství na „pomoc“ českému zemědělství.

Sbohem plastovým sáčkům. České studentky chtějí dobýt Evropu ekologicky šetrnými obaly

Dvě české studentky vymyslely speciální pytlík na ovoce a zeleninu šetrný k životnímu prostředí. Takzvaný frusack je jednoduše kompostovatelný, přitom se dá klidně prát v pračce. To vše díky tkanině z polymléčné kyseliny. Díky kampani na HitHit.cz budou frusacky brzy k dostání ve speciálním e-shopu, dostupné by měly být i pro evropské zákazníky.

AFP: Odrůdy budoucnosti mají zachránit šampaňské před oteplováním

Klimatické změny by v budoucnu mohly znehodnotit slavné šampaňské víno a posílit choroby, které napadají vinnou révu. Vinaři ze Champagne spustili program, jehož cílem je vyšlechtit nové, odolnější odrůdy, a přitom zachovat charakteristický ráz nejproslulejšího z vín, napsala agentura AFP.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info