Souhrn událostí uplynulého dne – 9.8. 2016

Objem vyplacených podpor od rolnického fondu loni klesl o 8 pct

Objem vyplacených podpor od Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF) se loni snížil o téměř osm procent na 489,6 milionu korun. Poklesl také počet schválených žádostí o podporu nebo garance, z 3865 v roce 2014 na loňských 1905. Ke konci roku 1475 žádostí úředníci fondu neprojednali.

Počasí minulý týden přálo sklizni, ta se blíží k polovině

Sklizeň se minulý týden rozběhla díky počasí naplno. Žně se blíží k polovině, posekáno je 43,7 procenta ploch osetých obilovinami. Oproti loňsku jsou však žně stále mírně ve skluzu. Na Moravě jsou práce téměř u konce, naopak nejpomalejší tempo nabraly v Karlovarském kraji.

Hluboce zmrazená kuřecí játra z Penny Marketu byla kontaminována žlučí

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila v tržní síti potravinu nevhodnou k lidské spotřebě, FRANGOSUL – HLUBOCE ZMRAŽENÁ KUŘECÍ JÁTRA. V odebraném vzorku se po rozmražení potvrdila kontaminace žlučníkem, částí žlučových cest a žlučovými šťávami.

Ministerstvo zemědělství nakupuje pro celý resort centrálně. Šetří tím miliony

Ministerstvo zemědělství pokračuje v obnově vozového parku pro celý rezort. Díky centralizovanému zadávání zakázek tak letos ušetřilo už 170 milionů korun. Podařilo se snížit i cenu mobilních telekomunikačních služeb, MZe i další rezortní organizace šetří také prostřednictvím otevřeného zadávání veřejných zakázek.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info