Na Selské slavnosti do rodinného vinařství Maděřič

V pořádání celodenních Selských slavností pro rodiny s dětmi a seminářů jak pro odbornou, tak širokou veřejnost, které se vždy konají na statcích členů Asociace soukromého zemědělství ČR nebo jejích členských organizací v různých koutech republiky, pokračuje Asociace i v letošním roce, a to v rámci projektu Voda, půda a sedláci. Třetí letošní slavnost se uskuteční v sobotu 3. září v rodinném vinařství Maděřič v Moravském Žižkově. 

Vinařství Maděřič je malou rodinnou firmou, která obhospodařuje celkem 24 hektarů vinic. S výrobou vína začala v roce 1993 a od té doby postupně doplňovala nabízený sortiment a rozšiřovala služby pro své klienty. Dnes má roční produkci cca tři tisíce hektolitrů vína a skutečně pestrou nabídku. Součástí rodinného podnikání je i provoz restaurace a penzionu přímo v Moravském Žižkově. 

Naším cílem jsou vína, která by potěšila, umocnila prožitky z chvil všedních i svátečních a vnesla pohodu a radost do života těm, kterým jsou určena,“ říkají Maděřičovi. A vzhledem k tomu, že vinařství a jeho produkty jsou pojmem jak mezi odborníky, tak řadou spokojených zákazníků, je zřejmé, že se jim to daří. 

Zářijové Selské slavnosti v Moravském Žižkově nabídnou kromě možnosti prohlídky vinařské techniky a sklípků nebo nákupu nejrůznějších regionálních produktů také velmi bohatý celodenní doprovodný program pro děti. Ten bude připravený ve spolupráci s osvědčenou společností Park Tři Věže a půjde o naučnou stezku národního bohatství, stezku povodí s laboratoří, řemeslnou dílničku a hernu pod širým nebem. Nebude chybět ani malování na obličej, balónkování, vystoupení skupiny Myš & Maš, zookoutek a další zajímavosti.

Součástí všech letošních slavností je i půldenní seminář, zaměřený vždy na jedno konkrétní a zásadní téma týkající se vody a půdy, který probíhá formou přednášek a diskusí s nejrůznějšími odborníky na danou problematiku, zástupci organizací, ale i samotnými sedláky. V Moravském Žižkově bude téma semináře „Voda našeho kraje“.

„Několik akcí tohoto typu jsme na statcích našich členů uspořádali již v předloňském Mezinárodním roce rodinných farem a loňském Mezinárodním roce půdy. Jednoznačně se potvrdilo, že čeští sedláci, kteří hospodaří na rodinných gruntech, se mají čím pochlubit a že širokou veřejnost možnost lépe poznat tento typ hospodaření velmi láká. Deseti celodenních slavností se během dvou let zúčastnilo téměř 35 tisíc návštěvníků,“vysvětluje předseda ASZ ČR Josef Stehlík. 

Přijďte proto i vy se svými dětmi a poznejte formou hry vše o životě na farmě!

Šárka Gorgoňová, tisková referentka ASZ

Vinařství Maděřič leták

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info