Souhrn událostí uplynulého dne – 15. 8. 2016

Lesům ČR se podařilo zpracovat dříví poškozené loňskou vichřicí

Lesům České republiky (LČR) se podařilo zpracovat veškeré dříví, které poškodila loni v červenci větrná smršť. Ta zasáhla především pomezí Olomouckého a Pardubického kraje, podnik přímou škodu vyčíslil na zhruba 50 milionů korun. ČTK o tom dnes informovala mluvčí LČR Eva Jouklová.

Z dotací na životní prostředí Česko zatím vyčerpalo jednu miliardu

Česko z připravených 72 miliard v rámci evropských dotací na životní prostředí vyčerpalo zatím jednu miliardu. Podle opozice je opět ve skluzu a mělo by přidat. Resort má ale další projekty schválené k proplacení. Dotace půjdou hlavně na vodohospodářské projekty a kvalitnější ovzduší.

Predátoři loni způsobili škody na rybách za 202 milionů

Ztráty chovatelů ryb způsobené predátory se loni meziročně zvýšily o více než čtvrtinu na 202,3 milionu korun. Nejvíce škodí kormoráni a vydry. Vyplývá to z údajů, které ČTK poskytlo Rybářské sdružení ČR. Rybáři již několik let nedostávají náhradu za škody způsobené kormoránem, byl vyňatý ze seznamu zvláště ohrožených druhů.

Na jižní Moravě začíná období, kdy vinaři zamykají vinice

Na jižní Moravě začíná období, kdy vinaři symbolicky zamykají vinice s dozrávajícími hrozny. Slavnost takzvaného zarážení hory je předzvěstí blížící se sklizně, často poutá zájem turistů. Za sebou už mají tuto slavnost v Mikulově, kde dnes končí 20. ročník folklorního festivalu Sousedé.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info