Souhrn událostí uplynulého dne 17. 8. 2016

Ve vepřovém z Lidlu dovezeném z Polska byly bakterie salmonely

V půlkilogramovém balení vepřového mletého masa prodávaného v Lidlu zjistila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) přítomnost bakterií rodu Salmonella. Jde o šarži od polského výrobce, která měla datum použitelnosti do 4. srpna.

NYT: Moravská vína mají úspěch v mezinárodních soutěžích

Moravské Valtice byly dlouho vnímány jako ospalé pohraniční městečko, dnes jsou ale magnetem pro turisty, které přitahují především tamní vína. Stejně jako odrůdy z dalších částí Moravy získávají stále větší ohlas na mezinárodních soutěžích.

Češi loni vytřídili čtyřikrát více odpadů než před 15 lety.

Za uplynulých 15 let se rozšířily řady třídičů v ČR o více než třetinu. Třídění odpadu se stalo samozřejmostí pro 72 % lidí a je jedním z aktuálních českých fenoménů. Do barevných kontejnerů, Češi vytřídí v průměru 54 kilogramů papíru, skla, plastů, nápojových kartonů a kovů. Místo na skládky tak každoročně putuje k recyklaci a dalšímu využití přes 730 tisíc tun obalového odpadu.

Pololetní zisk pivovaru Carlsbeg zaostal za očekáváním

Provozní zisk dánské pivovarnické společnosti Carlsberg v prvním pololetí bez zahrnutí mimořádných položek klesl o čtyři procenta na 3,45 miliardy dánských korun (12,5 miliardy Kč). Oznámila to dnes firma.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info