Souhrn událostí uplynulého dne – 24.8. 2016

Program rozvoje venkova poskytne zemědělcům dotace za 2,5 miliardy korun

Program rozvoje venkova (PRV) bude od 11. do 31. října přijímat žádosti do třetího dotačního kola. Nyní je pro zemědělce připraveno více než 2,5 miliardy korun, které mohou využít na podporu investic do rostlinné a živočišné výroby.

Žně v Česku končí s meziročně vyššími výnosy, ale nižší kvalitou

Žně v Česku téměř skončily. Přinesou zřejmě vyšší hektarové výnosy než loni, ale kvůli počasí místy nižší kvalitu plodin. Vyplývá to z informací ministerstva zemědělství, Agrární komory a zemědělců. Sklizeno bylo k pondělí 90,3 procenta ploch osetých základními obilovinami a téměř všechny plochy řepky.

Nová pravidla pro biocidy Senát asi vrátí kvůli chybám poslancům

Navrhovaná nová pravidla pro povolování biocidních přípravků k hubení škůdců Senát pravděpodobně vrátí k opětovnému projednání poslancům. Senátní zdravotnický a sociální výbor dnes doporučil provést ve vládním návrhu změny, které napraví legislativně-technické nedostatky. Horní komora projedná předlohu na schůzi, která začne ve středu.

České maso proniká na pulty řetězců. Podle Jurečky je ale ještě prostor pro zlepšení

Podíl českého masa v tuzemských obchodech není ani poloviční, odhaduje ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Prostor pro navýšení tohoto podílu proto je. Jurečka to řekl v souvislosti s oznámením obchodního řetězce Albert, že bude prodávat sto procent červeného masa (zejména vepřové a hovězí), které není ve slevě, jen z tuzemských chovů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info