Souhrn událostí uplynulých dní – 26. – 28.8. 2016

Zeman: Česko by mělo navrhnout zrušení sankcí EU vůči Rusku

Česká republika by se měla připojit k zemím, které navrhují zrušit sankce Evropské unie proti Rusku, řekl dnes prezident Miloš Zeman při zahájení výstavy Země živitelka v Českých Budějovicích. Sankce podle něj poškozují české zemědělce i český průmysl a jsou výrazem bezradnosti.

Toman: Na pultech by mělo být povinně až 80 procent zboží z ČR

Na pultech českých obchodů by měly být povinně dvě třetiny až 80 procent českého zboží, přejí si potravináři. Při zahájení 43. ročníku mezinárodního agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích k tomu vyzval vládu prezident Agrární komory a Potravinářské komory Miroslav Toman.

Český mlékárenský průmysl by se prý mohl zaměřit na čínský trh

Český mlékárenský průmysl by se mohl více zaměřit na čínský trh. Věří v to předseda představenstva Madety Milan Teplý. Podle něj v Číně v poslední době prudce stoupá poptávka především po sušeném tučném a polotučném mléku.

Stát toleruje dovoz příliš levných potravin, kritizuje agrární komora

Ministerstvo zemědělství podle šéfa Agrární komory ČR nedokáže vyřešit dlouhodobý problém, kterým je dovoz potravin za dumpingové ceny. Ten mohou zvýhodňovat skryté dotace. Zástupci zemědělců se pustili také do kritiky byrokracie a pomalého vyplácení kompenzací za sucho.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info