Souhrn událostí uplynulého dne – 1.9. 2016

Roční zisk majitele Becherovky výrazně stoupl

Francouzský výrobce alkoholických nápojů Pernod Ricard zvýšil v uplynulém finančním roce čistý zisk o 43 procent na 1,255 miliardy eur (34 miliard Kč). Oznámila to dnes firma. Pernod Ricard vlastní mimo jiné českou likérku Jan Becher - Karlovarská Becherovka (JBKB) a je druhým největším výrobcem lihovin na světě za britskou firmou Diageo.

Falšované masné a mléčné výrobky z dovozu stále v tržní síti

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) při pokračujících intenzívních kontrolách maloobchodní sítě nadále zjišťuje významné množství nevyhovujících masných a mléčných výrobků z dovozu. Jde o potraviny falšované, kde informace na obalu uvádí spotřebitele v omyl.

Na Dočesné v Žatci se představí 46 pivovarů

Nadcházející pátek a sobota budou v Žatci ve znamení tradičních oslav chmele a piva. Na 59. ročník žatecké Dočesné přijedou zástupci 46 pivovarů, jejichž produkci budou degustovat nejen laici, ale i odborníci na pivo a chmel. Vystoupí dvě desítky interpretů různých žánrů.

Vzrostlý les umí tlumit odtok vody oproti holinám a rozpadlým porostům

Les jako významný krajinný prvek a nenahraditelná složka životního prostředí má nezastupitelnou úlohu ve vodním hospodářství krajiny. Do popředí zájmu se dostává vliv obnovovaných holosečí a kalamitních holin na celkový odtok z lesa.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info