Souhrn událostí uplynulého dne – 8.9. 2016

Mlékárenský svaz: Ceny mléka už by klesat neměly, odbyt se lepší

Výkupní ceny mléka by už v Česku klesat neměly, protože se pomalu začíná zlepšovat odbyt mléčných výrobků ve světě. Uvedl to předseda Českomoravského svazu mlékárenského Jiří Kopáček na dnešní konferenci k sobotnímu Mlékárenskému dnu v Přibyslavi.

Začíná platit novela zákona o potravinách. Přinese srozumitelnější pravidla pro označování potravin i varovné obrázky na krabičkách cigaret

Dneškem začíná platit novela zákona o potravinách, kterou v souladu s evropským právem připravilo Ministerstvo zemědělství. Výrobci budou povinni umístit na krabičky cigaret obrázky varující před následky kouření.

V ČR zřejmě bude možné zakázat pěstování GMO povolených v EU

Stát pravděpodobně dostane od příštího roku možnost zakázat v Česku pěstování geneticky modifikovaných plodin (GMO), které jsou jinak v Evropské unii povolené. Tuto možnost členským státům dala evropská směrnice, Česká republika ji ale zatím nemohla využít. Změnit to má až novela, kterou dnes Sněmovna schválila.

Nejvyšší výnos letos dávají průměrné chmelnice

Málo očesaných hektarů chmelnic za den oproti jiným rokům a s tím prodlužující se sklizeň, taková je situace ve většině chmelařských firem. Letos máme očesat celkem 105 hektarů a zvládneme tak čtyři hektary denně. Běžně u nás sklizeň trvá devatenáct, dvacet dnů, nejdéle třiadvacet, ale to už nečesala všechna střediska.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info