Souhrn událostí uplynulého dne – 14. 9. 2016

Bayer se dohodl na převzetí Monsanta za 66 miliard dolarů

Německý chemický a farmaceutický koncern Bayer se dohodl na převzetí americké biotechnologické společnosti Monsanto. Německý podnik dnes uvedl, že v transakci, která bude největším hotovostním převzetím firmy v historii, zaplatí za světovou jedničku na trhu osiv zhruba 66 miliard dolarů (1,6 bilionu Kč).

Studie: cukrovarníci platili vědce, aby ze srdečních chorob vinili tuk

Potravinářský průmysl se snažil víc než půlstoletí penězi ovlivňovat vědu o výživě a zdravotnictví, tvrdí nová studie kalifornských výzkumníků. Vědci z Harvardu podle ní zkreslili fakt, že konzumace cukru má nějaký vliv na kardiovaskulární nemoci.

Chovatelé by neměli přímo zaměstnávat veterináře, říká komora

Komoře veterinárních lékařů ČR se nelíbí záměr, aby chovatelé mohli zaměstnávat přímo ve svých podnicích veterináře. Veterináři by tak ztratili samostatnost, tvrdí komora. Podle ní existuje i riziko, že by lékaři pod tlakem majitele více léčili zvířata antibiotiky a méně řešili finančně náročnější prevenci vzniku chorob.

Země EU zatím bez shody o společné pozici k nekalým praktikám

Členské země EU zatím nedospěly ke shodě na případném vytvoření jednotného unijního rámce pro potírání nekalých obchodních praktik v obchodním řetězci s potravinami. Vyplývá to z prohlášení slovenské ministryně zemědělství Gabriely Matečné po úterní schůzce ministrů zemědělství států evropské osmadvacítky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info