Souhrn událostí uplynulého dne – 15. 9. 2016

Vína bude o desetinu méně, ale s nadprůměrnou kvalitou, hlásí vinaři

Letošní výroba vína kvůli jarním mrazům klesne oproti desetiletému průměru o deset procent. Vinaři podle prvních odhadů Svazu vinařů vyrobí asi půl milionu hektolitrů vína. Ve srovnání s rokem 2015 to znamená pokles asi o 200 000 hektolitrů. Vína bude sice méně, počasí ale zatím slibuje tam, kde hrozny nevymrzly, nadprůměrnou kvalitu.

Kolem Prazdroje krouží i čínský výrobce nejprodávanějšího piva světa

Řady zájemců o aktiva SABMilleru ve střední a východní Evropě, jimž vévodí Plzeňský Prazdroj, se podle zahraničních médií rozšiřují. Mezi zajímavá jména potencionálních kupců se nově objevil například čínský pivovar China Resources Beer, který vaří světově nejprodávanější pivo Snow Beer. Spekuluje se i o účasti polského miliardáře Sebastiana Kulczyka.

Pálenice Vysočiny mají méně jablek a hrušek, ale čekají švestky

Pěstitelské pálenice na Vysočině, které oslovila ČTK, letos většinou vyrábějí méně pálenky z jablek a hrušek. Vzhledem k úrodě na okolních zahrádkách ale jejich provozovatelé v některých místech kraje očekávají, že zákazníci přivezou dost švestek na slivovici. Celní úřad pro Kraj Vysočina nyní na svém území eviduje 51 pálenic, počet se v posledních letech výrazněji nemění.

Kauza lihové mafie má dalších sedm obviněných, stát připravili o 1,25 miliardy

Žalobci z olomouckého vrchního státního zastupitelství podali v těchto dnech obžalobu na sedm lidí kvůli obchodování s nelegálním lihem pocházejícím od podnikatele Radka Březiny. Škoda způsobená státu byla vyčíslena na 1,25 miliardy korun. Podle žalobce Roberta Henzela jde o skupinu kolem Likérky Drak v čele s někdejším jednatelem Pavlem Čanigou.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info