Souhrn událostí uplynulého dne – 21. 9. 2016

Ministr Jurečka: Rozpočet Ministerstva zemědělství bude i v příštím roce na podporu zemědělců připraven. Budeme pro ně mít víc peněz než letos

Plán na rozpočet Ministerstva zemědělství pro rok 2017 je připravený. Ministerstvo financí ho dnes předloží vládě jako součást návrhu státního rozpočtu České republiky. Na výdaje, jejichž klíčovou část tvoří podpory pro zemědělce, bude mít Ministerstvo zemědělství 51,9 miliardy korun. V letošním roce to bylo 51,2 miliardy.

Za rok padnou cukerné kvóty. Zemědělci se už nyní bojí, aby se nepropadly také ceny

Za rok padnou kvóty na cukr a Evropská unie už nebude regulovat jeho výrobu, dovoz ani vývoz. Cukrovary změnu vítají – pěstitelé se jí obávají. Někteří z nich ještě nevědí, za kolik se bude řepa vykupovat. A právě kvůli blížícímu se konci limitů se bojí výrazného propadu ceny.

Vláda rozhodne o sloučení dvou sekcí na ministerstvu zemědělství

Vláda ve středu rozhodne, zda se na ministerstvu zemědělství od příštího roku sloučí sekce zemědělských komodit a zahraničních vztahů. Na dotaz ČTK to sdělila mluvčí ministerstva Markéta Ježková. Změny jsou obsažené v materiálu systemizace státních služebních a pracovních míst. Na pozici nového náměstka, pod kterým budou obě sloučené sekce, bude vypsáno nové výběrové řízení.

Prazdroj zdraží pivo. Jak reagují ostatní pivovary?

Plzeňský Prazdroj od října zvýší ceny piva a dalších nápojů v průměru o 3,2 procenta. Například půllitr desítky Gambrinus budou restaurace nakupovat o 60 haléřů dráž a dvanáctky Pilsner Urquell o korunu. Prazdroj nezvyšoval cenu čepovaného piva dva roky a lahvového rok a tři čtvrtě.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info