Souhrn událostí uplynulého dne – 22. 9. 2016

Zájem o biopotraviny ve Francii prudce roste

Prodej biopotravin ve Francii by měl v letošním roce vzrůst o 20 procent, což bude nejrychlejší tempo růstu za sedm let, protože do tohoto segmentu vstupuje stále více zemědělců i obchodníků. Celkem mají tržby z prodeje biopotravin dosáhnout 6,9 miliardy eur (186,4 miliardy Kč), uvedla skupina zaměřené na podporu a rozvoj ekologického zemědělství Agence Bio.

Babiš: O zlevnění piva a chleba ještě jednáme

Chleba levnější nebude, tedy zatím. Chystané snížení sazby DPH ještě nemá konkrétní obrysy. Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek se včera omlouval a omlouval. Prostřednictvím ministra zemědělství Mariana Jurečky se mu podařilo mezi novináře vypustit fámu, že se koalice dohodla na snížení DPH na točené pivo a na základní potraviny.

Skutečně zdravá škola nabízí 10 jednoduchých pravidel pro školní kuchyně

Skutečně zdravá škola nabízí alternativu k zastaralé a nevyhovující vyhlášce o školním stravování, tzv. spotřebnímu koši. Podle iniciativy by komplikovaný a administrativně náročný spotřební koš mohl nahradit soubor jednoduchých pravidel jako je tomu například v Brazílii. Ten školním jídelnám dává rámec toho jak kvalitně vařit místo otrockého počítání gramů jednotlivých potravinových skupin bez ohledu na kvalitu a chuť.

V západní Africe se navzdory ebole znovu jí maso divokých zvířat

Občané západoafrických států, které se ještě nedávno potýkaly s epidemií eboly, znovu loví divoká zvířata, aby mohli pojídat jejich maso. Zdravotníci to stále označují za riziko. Konzumace masa není považovaná za přímou příčinu rozšíření eboly, ale epidemie se spojuje se zpracováváním a kontaktem s masem nakažených zvířat.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info