Souhrn událostí uplynulých dní – 23. – 25. 9. 2016

Stát učí zemědělce neplýtvat pesticidy. Vzniknou demonstrační farmy

Spotřeba pesticidů v Česku klesá, zemědělci jich však stále dávkují zbytečně mnoho, často také špatným způsobem. Změnit to mají demonstrační farmy, na nichž se budou učit pesticidy správně používat. Spustit by se měly ještě letos, přesné místo je však zatím neznámé. Projekt by měl stát přes 1,7 milionu korun.

CVVM: O geneticky upravené potraviny se Češi moc nezajímají

Problematika geneticky modifikovaných potravin Čechy příliš nezajímá, zájem o ni jeví pětina lidí. Podle 78 procent občanů by ale potraviny, které obsahují geneticky upravené složky, měly mít tuto informaci na etiketě. Přitom zhruba stejné množství občanů při nákupu potravin údaje o genetické úpravě nekontroluje nikdy nebo jen zřídka.

SVS při společné kontrole s Policií zajistila v nelegálním skladu v tržnici SAPA přes 35 tun živočišných produktů

Státní veterinární správa při společné kontrole s Policií ČR odhalila v areálu tržnice SAPA v Praze- Libuši nelegální sklad potravin živočišného původu. Při kontrole zajistila více než 35 tun hluboce zmrazeného drůbežího masa a produktů rybolovu a zakázala jejich uvádění na trh.

V Normandii přežívá poslední farmářská výrobna camembertu

V normandském městečku Camembert, kolébce slavného sýra stejného jména, odolává průmyslové konkurenci poslední sýrárna. Spoléhá na svou soběstačnost a na tradici, i když nemá lehké postavení. V centru tohoto městečka vystavil největší světový producent mléčných výrobků Lactalis vlajky se svými značkami před muzeem zasvěceným historii camembertu, symbolu 'french way of life'.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info