Souhrn událostí uplynulého dne – 3.10. 2016

Jurečka stále chce pro farmářské trhy výjimku z evidence tržeb

Podle ministra zemědělství Mariana Jurečky stále existuje možnost, že farmářské trhy dostanou výjimku z elektronické evidence tržeb (EET). Místopředseda lidovců to řekl během nedělní diskuse České televize Otázky Václava Moravce. Podle něj by totiž EET mohla být pro některé drobné zemědělce likvidační.

V Česku ubývá osevních ploch: Jde ale o důsledek přirozeného vývoje

Údaje o zemědělství jsou spolu s demografickými statistikami na našem území zjišťovány vůbec nejdéle. I to svědčí o důležitosti, kterou nejen generace před námi, ale i my zemědělství přikládáme. Tuzemští zemědělci oseli v letošním roce celkem 2 453 864 ha, což tvoří bezmála 58 % veškeré zemědělské půdy v České republice.

Po rekordním roce výroba piva znovu vzrostla o tři procenta

Výroba piva v Česku od začátku letošního roku do konce srpna meziročně stoupla o tři procenta. O dvě procenta se zvýšil výstav piva pro český trh, export vzrostl o šest procent. Údaje dnes poskytl Český svaz pivovarů a sladoven (ČSPS). Absolutní data svaz neuvedl.

Třetí největší světová zemědělská knihovna bude spolupracovat s knihovnou České zemědělské univerzity

Knihovna Antonína Švehly, největší česká a třetí největší světová zemědělská knihovna, uzavřela dohodu o spolupráci s knihovnou České zemědělské univerzity. Jejím smyslem je vzájemně podporovat profesní rozvoj obou knihoven, zejména v oblasti knihovnických a informačních služeb, informační podpory uživatelů, informačního vzdělávání a profesního rozvoje zaměstnanců.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info