Souhrn událostí uplynulého dne – 4.10. 2016

PGRLF začne opět přijímat žádosti o investiční a provozní úvěry

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF) se zaměří zvláště na podporu chovatelů hospodářských zvířat, pěstitelů ovoce a zeleniny i dalších takzvaných citlivých komodit. Podpořeni mohou být také zpracovatelé zemědělských produktů a podnikatelé z oblasti lesního hospodářství či těžby dřeva.

Ovocnářství dál v krizi, plocha sadů klesla o osm pct

Plochy ovocných sadů v České republice letos klesly o dalších osm procent na necelých 14.250 hektarů. Rapidní pokles ploch sadů začal loni, za poslední dva roky ubylo zhruba 17 procent sadů. Důvodem kácení sadů je ztrátovost ovocnářství způsobená pádem cen ovoce po zavedení ruského embarga na dovoz ovoce z EU před dvěma lety.

Majitel Mattoni koupil projekt kancelářské budovy u pražského Anděla

Kousek od pražského Anděla začne v březnu 2017 vyrůstat nová kancelářská budova. Developerem bude Alessandro Pasquale, majitel Karlovarských minerálních vod. Projekt nazvaný Green Point koupil od skupiny privátních investorů. Investice do perspektivních nemovitostí je součástí mojí strategie v různorodých osobních aktivitách.

Ukončení platnosti povolení herbicidních přípravků na bázi isoproturonu a triasulfuronu

ÚKZÚZ informuje, že na základě aktuálně platných nařízení EK došlo k ukončení platnosti povolení přípravků na ochranu rostlin obsahujících účinnou látku isoproturon a triasulfuron. Přípravky s těmito účinnými látkami je umožněno uvádět na trh a spotřebovávat jejich nakoupené zásoby nejdéle do 30. 4. 2017.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info