Letošní LSFF nebude zdaleka jen o filmech

I v letošním roce je Asociace soukromého zemědělství ČR partnerem mezinárodního soutěžního filmového festivalu s tématikou zemědělských a potravinářských věd - Life Sciences Film Festivalu (LSFF), který se uskuteční již pošesté, a to ve dnech 17. - 23. října na České zemědělské univerzitě v Praze a v Kampusu Dejvice.

Hlavními tématy letošního šestého ročníku LSFF budou: 

  • možnosti využití zdrojů obnovitelné energie
  • vizualizace – pohledy na povrch i pod povrch přírodních procesů – drony jako prostředek pro monitorování stavu přírody
  • udržitelné zemědělství, ekonomické souvislosti & vliv na komunity a životní prostředí
  • výživa, zdraví a potravinová bezpečnost
  • ekonomika – o změnách paradigmatu a možném příštím vývoji systémů

Pro návštěvníky festivalu je připraveno na 50 dokumentárních filmů, včetně diskusí a prezentací, které se zabývají otázkami vlivu člověka na přírodu, produkci potravin či udržitelného rozvoje.

Rádi bychom vás pozvali na oficiální zahájení filmového festivalu, které se koná v pondělí 17. října v 15 hodin v aule ČZU. Kromě projekce kanadského filmu „Právo obdělávat půdu“ zde proběhne i debata na téma „Kam s tebou, česká potravino?“,kde bude hostem farmář a člen Předsednictva ASZ ČR Jan Miller (více v pozvánce pod článkem). 

Za zhlédnutí jistě stojí ale i další projekce a doprovodné akce, které naleznete zde, a na něž je vstup pro veřejnost zdarma:

http://lsff.cz/program-festivalu-2016/

Letošní zajímavostí a možností prezentace faremní produkce členů Asociace bude navazující akce, která proběhne v sobotu 22. října v Národní technické knihovně v Dejvicích a jejím okolí. Půjde o street food party s celodenním programem ve stylu „poznávání potravin všemi smysly“. Organizátoři této akce zvou k účasti všechny členy ASZ, kteří by zde měli zájem o prodej a propagaci svých výrobků. Podrobnější informace (včetně výše účastnického poplatku) lze získat u paní Markové z organizačního týmu: tel. 731 117 912, e-mail: festival@lsff.cz, případně je možné využít registrační formulář:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSebxAWioPwaDpJZHa3RmnGnVQhXUURXOkCZ7g1LiBc-dQsi-A/viewform

Více informací o této připravované street food party naleznete zde:

https://www.facebook.com/foodfilmfest.prague/

Hlavní kancelář ASZ ČR

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info