Souhrn událostí uplynulých dní – 7. – 9.10. 2016

Nová aplikace ukáže, kde je kvalitní a chráněná půda

Novou webovou aplikaci, která ukazuje kvalitu půdy i její ochranu a další omezení pro výstavbu, dnes představilo ministerstvo zemědělství. Při plánování staveb by mohla pomoci lidem i developerům a podle ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL) by se podle ní mohl orientovat i stát při výběru míst, kde bude zřizovat například nové průmyslové zóny.

Novinka MŽP: 100 milionů putuje do obcí na výstavbu domovních čistíren odpadních vod

Ministerstvo životního prostředí prostřednictvím Státního fondu životního prostředí ČR spouští zcela nový dotační program na výstavbu domovních čistíren odpadních vod v rámci Národního programu Životní prostředí (NPŽP).

Český a německý ministr zemědělství: Budeme dál spolupracovat při ochraně přírody a obhospodařování lesů

Ministr zemědělství Marian Jurečka se dnes v Praze sešel s ministrem výživy a zemědělství Spolkové republiky Německo Christianem Schmidtem. Podepsali Pražskou deklaraci o spolupráci při ochraně a obhospodařování lesů. Materiál je písemným vyjádřením spolupráce, která mezi ČR a SRN už funguje delší dobu.

Veterináři opět postihli udírnu v Dlouhoňovicích na Ústecku

Veterináři nařídili, aby provozovatel udírny v Dlouhoňovicích na Orlickoústecku odstranil deset kilogramů uzeného boku. Byly v něm karcinogenní polycyklické aromatické uhlovodíky překračující limity. Výrobci současně zakázali další výrobu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info